Historik

Bowlingens historie

Bowling (af engelsk bowl, der betyder kugle) er en udvikling af det ældgamle keglespil, som i primitiv form blev spillet, allerede før Kristi fødsel. Kugler og kegler er blevet fundet i en 7000 år gammel barnegra.

På Cæsars tid (100 – 44 f.kr. ) spillede man i Nord-Italien en slags bowling, som minder meget om det Bocciaspil, der den dag i dag dyrkes i Italien.

I det 4. Århundrede tillagde præster spillet en religiøs betydning: keglerne blev erklæret kirkens fjender og stor hæder fik den der fældede flest.

Senere blev spillet dog et morskabsspil, der udelukkende blev spillet af præster og munke.

I midten af 1600 tallet kom spillet til Amerika som er blevet den moderne bowlings foregangsland. I 1895 blev det amerikanske bowlingforbund stiftet, og allerede her blev der lagt helt faste konkurrencebestemmelser.

I 1909 kom bowlingen til Norden, nærmere bestemt til Sverige hvor spillet har udviklet sig med rivende hast, man har gjort det til et valgfrit skolefag!

De første slag for Dansk bowling kan man sige er også blevet slået i Sverige for allerede i 1957, det var længe før den første bowlinghal blev opført i Danmark, tog keglespillere fra København til Malmø eller Helsingborg for at træne i hallerne der. Siden Danmark i 1962 fik sin første bowlinghal i København, har spillet bredt sig til store dele af det øvrige land hvor de mange aktive udøvere har medvirket til at Dansk Bowling Forbund idag er optaget som specialidrætsgren under Dansk Idræts Forbund.